Plakety a medaile pro 8. strážní rotu BAF

10.04.2017 13:53

V jarních měsících jsme byli požádáni členy 102. průzkumného praporu Prostějov o vytvoření návrhu na plakety pro prezentaci 8. strážní roty BAF (Bagram Air Field.)

Tato více než stopadesátičlenná jednotka 8. SR BAF je postavena na bázi 53. pluku průzkumu a elektronického boje Opava, její jádro tvoří vojáci podřízeného 102. průzkumného praporu Prostějov. Do sestavy prostějovských průzkumníků jsou přičleněni také specialisté z řad leteckých návodčích či jednotky civilně-vojenské spolupráce, kteří budou nápomocni jak při kontaktu s koaličními jednotkami, tak při jednání s místními obyvateli. V těchto dnech již příslušníci 8. strážní roty BAF plní operační úkol v místě nasazení a reprezentují AČR v zahraničí.

Svěřeného zadání, jež nám tématicky nebylo nijak cizí, jsme se ujali se zápalem, po volbě obr. motivů a doladění detailů se zákazníkem jsme přistoupili k netrpělivě očekávané výrobě dvou typů plaket:kovových děkovných listů A5 s plnobarevným potiskem, doplněných o raženou minci BAF na obdélníkové dřevěné podložce v koženkové etuji s kováním, a rozměrnější kovové A4-plakety s mincí, lemovanou obligátní širokou zelenou paspartou v rámu ze světlého dřeva. Jak dopadla realizace plaket posuďte sami na přiložených fotografiích...

Fotogalerie: Plakety a medaile pro 8. strážní rotu BAF